Móda muži Móda ženy

Nasadnite na vlnu jesenných trendov

Metropolitný štýl na začiatku novej sezóny, vytvorenie realistického, módneho, no pohodlného outfitu ideálneho na jeseň do mesta a konfrontácia kontrastov – to sú hlavné témy kolekcie Reserved na nadchádzajúcu sezónu.

Štýly sú výraznejšie, klasické krajčírstvo sa stretáva s úžitkovým štýlom a pocit pohodlia a tepla charakteristický pre jesenné obdobie necháva priestor pre silnejšie línie. Ženská silueta sa predlžuje, smeruje k stĺpcovému tvaru, a preto sú prítomné rozšírené midi a maxi sukne, ako aj predĺžená línia kabáta. Vedúcu úlohu hrá pás, zvýraznený rôznymi spôsobmi, či už dodatočným opaskom alebo vhodným zaoblením strihu.

Paleta kolekcie je založená na zemitých farbách, ako sú odtiene hnedej, béžovej a čiernej, s niektorými evokujúcimi akcentmi červenej a denimových prvkov, ako aj paletou šedej. Prevahu vzorov majú štruktúry: pletené väzby, trblietavý lurex alebo rybia kosť, decentný lesk kože s matným semišom a hladkosť saténu s početnými záhybmi. Celok dopĺňajú detaily: fuzzy tie-dye potlač inšpirovaná hladinou vody, kvetinky v podobe 3D aplikácií a viazania, ktoré sú v jesennom období veľmi módne.

Dámske doplnky pokračujú v myšlienke spájania klasiky s trendmi. Minimalistické kabelky sprevádza veľký výber opaskov, ktorých zvýšený výskyt bol zaznamenaný na jesenných prehliadkových mólach, ako aj kožené topánky: voľnejšie a vypasovanejšie čižmy, čižmy či mokasíny. Tlmenú paletu hnedých a čiernych odtieňov narúšajú ozdobné prvky v starom zlate, ako napríklad visiaci zámok alebo pracka na koženej kabelke.

Východiskovým bodom pre pánsku časť kolekcie Reserved bolo spojenie mestskej elegancie so športovými akcentmi. Odkaz na šport je evidentný v strihoch, materiáloch či vzoroch, napríklad v trojdielnom obleku máme namiesto klasickej vesty mikinu na zips, nohavice sú zakončené lemom typickým pre joggersy, všetko vyrobené zo strečovej tkaniny. Pánske siluety sú navrchu zaoblené, ako strih ramien vlneného bomberu, a dole jemne prispôsobené: napríklad zúžené skrátené nohavice.

Kolekciu definujú pokojné, jasné farby ako biela, čierna, hnedá, šedá a béžová. Vďaka minimalistickej palete je možné oblečenie ľubovoľne kombinovať a vždy k sebe pristane. Navyše, pánske návrhy sú zjednodušené, aj keď nie bez detailov, takže sa dajú voľne nosiť každý deň. Siluety, zdanlivo klasické, zostávajú veľmi moderné a celok – všestranný, ideálny pre vrstvený styling. Kvalitné tričká a svetre s prímesou vlny doplnia kožené bundy alebo bunda z ovčej kože s vystuženým golierom. Medzi vrchnými odevmi by nemohla chýbať predĺžená parka s kapucňou a prekrývajúcimi sa vreckami – ideálna do každého počasia.

Kolekciu decentne dopĺňajú pánske doplnky z veľkej časti vyrobené z kože. Ide o tašky rôznych veľkostí, od malých, obdĺžnikových až po priestranné víkendové tašky a pohodlné batohy. Plus masívne topánky, napríklad biele tenisky alebo hnedé topánky na hrubej podrážke.

Detská kolekcia Reserved na jeseň 2023 pod sloganom City of Fun podporuje mestské aktivity. Fotené v uliciach Kodane, jasne spája užitočnosť s mestským ležérnym štýlom. Kľúčom k detským návrhom je rôznorodosť textúr, ktoré možno vidieť vo väzbách svetrov či pančuchových nohavíc, flísových búnd napodobujúcich ovčiu kožušinu, ale aj v originálnom prešívaní, napríklad v tvare čerešní. Čerešne sú motívom objavujúcim sa aj na svetroch a šatkách. Na jeseň by nemohol chýbať károvaný vzor, ktorý sa tentoraz objavil na kabátikoch pre chlapcov a dievčatá a na šatkách. Zaujímavým akcentom v kolekcii je pletený motív ombre, nájdeme ho na hrubých čiapkach.

Detské modely boli vytvorené vo veselej farebnej škále, okrem typických úžitkových odtieňov olivovozelenej, béžovej či džínsovej námorníckej sú tu sýte tóny červenej, žltej, oranžovej a ružovej. Doplnky zahŕňajú široký sortiment čiapok, šálov a chráničov uší. Sprevádza ich široká škála topánok, a to tak elegantnejších, ako sú mokasíny alebo čižmy, tak aj športových, ako sú trampské čižmy a tenisky.

Kolekcia bude postupne prichádzať do predaja od 8. septembra. Bude dostupná online a v aplikácii Reserved. Dámska kolekcia bude prezentovaná v predajni Reserved Avion Bratislava.