Móda muži Móda ženy

Výnimočná jarná kolekcia

Smer sever! Súlad pastelových krajiniek, surovej krásy prírody a severskej minimalistickej architektúry tvorí základ najnovšej kolekcie Re.Design, inšpirovanej prírodou a kultúrou Estónska a Lotyšska.

Táto jedinečná kolekcia Reserved, ktorá bude dostupná od 2. apríla len v e-shope reserved.com, kombinuje vysokú kvalitu s odvážnym dizajnom, tentokrát zakoreneným v remeselnej zručnosti, dizajne a jedinečnom ľudovom umení pobaltských národov. Kombinácia ich živých ľudových vzorov so silnými trendmi súčasnej sezóny dala vzniknúť unikátnej kolekcii, ktorá uspokojí chute najnáročnejších milovníkov módy. V kampani sa predstaví poľská supermodelka Małgorzata Bela.

Dizajnérom kolekcie Re.Design sa farebne podarilo zachytiť upokojujúcu a pomaly sa meniacu atmosféru tohto regiónu. Romantickú farebnú paletu jemných zelených, modrých morských a pieskových odtieňov obohatila tmavá burgundská, ružová a antracitová. Vďaka tomu získali pokojné farby oblečenia a doplnkov optimistickú a pozitívnu náladu.

V pobaltských krajinách je veľa ručne vyrábaných typických tradičných motívov. Najnovšia kolekcia Re.Design im dodáva silný moderný šmrnc. Zložito vyšívané šaty v avantgardnom strihu, slamené klobúky so širokými efektne rozstrapkanými okrajmi alebo mikiny s aplikáciami s ľudovými motívmi robia túto kolekciu zaujímavú a inovatívnu.

Ako obvykle, autori kolekcie venovali osobitnú pozornosť vybraným látkam – organickej bavlne, ekologicky šetrnému tencelu a modernému cupro vláknu. Aj v doplnkoch nájdete množstvo prírodných materiálov a surovín vrátane kože, ľanu alebo slamy.

Nálada novej edície Re.Design je daná štýlom sedemdesiatych rokov v kombinácii s bezstarostnou estetikou deväťdesiatych rokov a nonšalantnosťou streetwearu súčasnosti. Výsledkom sú zaujímavé kombinácie, napríklad šaty zviazané na krku odhaľujúce chrbát, doplnené oversize dierkovanými svetrami alebo maxi šaty, prípadne kombinéza s V-výstrihom spárovaná s krátkymi džínsovými bundami.

Dámska línia tiež obsahuje dvojradový oblek s voľnými šortkami, safari tuniku a krátku džínsovú bundu s prekvapujúcou potlačou oblakov. Kolekcia by nebola kompletná bez trenčkotu. Asymetrický, starostlivo dekonštruovaný a pospájaný pomocou cvokov bude ohromujúcim základom aj tých najpozoruhodnejších stylingov. Vďaka dizajnérom Re.Design bude náš vzhľad doplnený takými rozmanitými doplnkami, ako sú kožené tašky a batohy, stuhy a opasky, ale aj sandále a športová obuv.

V pánskej časti kolekcie boli baltské inšpirácie doplnené o atmosféru dovolenky v Mazursku. Spomienka na kempingy a prázdninové strediská v minulosti viedla k vzniku športovej línie s jasne nostalgickým retro odkazom.

Najvýraznejšími sú typické old-school piqué polo košele a košele s krátkym rukávom. Pozornosť je venovaná voľným šortkám a nohaviciam s dĺžkou ku členkom, ideálnym k teniskám. Dizajnéri tiež mysleli na džínsové súpravy a košele slúžiace aj ako bundy, ktoré sú aj túto sezónu „in“. Ich univerzálne strihy a farby v odtieňoch šedej, modrej, tmavomodrej a béžovej kontrastujú s čiernou a bielou farbou a sú ľahko kombinovateľné s voľnými bundami alebo ľahkými kockovanými kabátmi.

Pánska kolekcia je doladená doplnkami. Obsahuje napríklad veľký plátený batoh, rovnako ako malú kapsičku, tenisky a kožené žabky. Bez ohľadu na štýl a charakter ostatných prvkov šatníka vytvoria dokonalý vzhľad v súlade s očakávaniami aj tých, ktorí hľadajú individuálny štýl.