Móda ženy

Fête Couture: Oslava krásy

Kolekcia Reserved Fête Couture vychádza z potreby navrhnúť výnimočné outfity na špeciálne príležitosti. Kolekcie tohto typu sa zvyčajne vytvárajú v období fašiangov/ osláv – no dnes Reserved ponúka špeciálny a ohromujúci styling na jarnú a letnú sezónu, ktorá je tiež plná výnimočných udalostí. Letné párty a rôzne špeciálne príležitosti si jednoznačne vyžadujú špeciálny prístup. Dizajnéri sa preto snažili vyťažiť to najlepšie zo štýlu využívaného na takéto príležitosti.  Šikovne sa pohrávajú so stereotypnými prvkami svadobných outfitov, upúšťajú od klasiky a hýria proporciami, ako aj navrhujú alternatívne materiály a veľmi moderné strihy.

Veľmi záleží na prvom dojme. Návrhy sú bohaté, plné volánov, naberaných rukávov a záhybov, no zároveň zachovávajú proporcie. Sem-tam nájdete aj zvýraznený pás, nízko vykrojený dekolt, korzetovú úpravu či kratšie rukávy. Kolekcia je plná šiat rôznych strihov: veľkolepé maxi, zaujímavé midi a jemné mini. Dopĺňajú ich komplety, ako napríklad trojdielny s kvetinovým vzorom, pozostávajúci z krátkeho topu, bolerka s naberanými rukávmi a sukne alebo sivobiely saténový kostým, ktorý môže byť úspešnou alternatívou k svadobným šatám. Reserved ponúka aj originálnejšie riešenia: smaragdové korzetové šaty s vysokým rozparkom možno kombinovať s legínami, široké biele nohavice s krátkou vestou.

Dôležitou inšpiráciou bola príroda. Preto svieže jarné farby odkazujúce na kvitnúce kvety, množstvo zelene vrátane rastlinného žakárového plátna, ako aj charakteristické abstraktné vzory evokujúce kvetinové asociácie vytlačené v ružových a zelených farbách, ktoré zdobia rôzne látky – od tuhej žakárovej látky po priehľadnú tylu. Fête Couture má príjemnú škálu ružových, ľaliových, zelených a modrých pastelových farieb prelínajúcich sa so silnejšími akcentmi, ako je fuchsiová alebo smaragdová.

Kolekciu dopĺňajú avantgardné doplnky: pútavé látkové náušnice v tvare kvietkov, saténové mašličky, ktoré môžu slúžiť ako brošne, ale aj ozdobiť topánky či fascinátory, teda originálne pokrývky hlavy (tu aj v podobe kvietkov či mašličiek s ďalšou vrstvou tylu). Všetko je vo farbách zodpovedajúcich navrhovaným častiam oblečenia.

Kolekciu Fête Couture nafotili Magda Wunsche a Agnieszka Samsel, pričom jej tvárou je Lily Fofana, ktorá sa v modelingu pohybuje už takmer desaťročie. Elegantné a veľkolepé projekty boli zasadené do vidieckeho pozadia polí či jemne osvetlených interiérov. Fête Couture nás povzbudzuje k tomu, aby sme z letného voľna, dobrej zábavy vyťažili maximum a užili si chvíle strávené v nádhernej spoločnosti. Krása má mnoho podôb a všetky by sa mali oslavovať.