Móda ženy

Harmónia medzi protikladmi 

Na jednej strane hladké povrchy v klasických nadčasových strihoch. Na druhej – moderné výrezy, volány a neskutočné, digitálne vytvorené potlače. Všetko v sýtych odtieňoch letných sorbetov. K ovociu pribudla malina, jahoda, čučoriedka, pomaranč a exotická zelená ako z dovolenkových fotiek v lone prírody. Letná kolekcia Reserved kombinuje kontrasty, aby sa dosiahla rovnováha, ktorá sa ľahko naberá.

Dovolenkovú ľahkosť nájdeme v úsporných strihoch kostýmov či šiat, geometrických výrezoch v páse, ľahkých ramienkach a kravatách, ale aj ozdobných pierkach, ktorými sú ukončené okraje manžiet či minisukne. Značka narúša stereotyp predvídateľného formálneho oblečenia tým, že ho podáva v rade intenzívnych odtieňov, ako je neónová koralová alebo elektrizujúca fialová. Jednoradové sako, nohavice s pukmi, košeľové šaty s dvojradovým zapínaním alebo komplet so skráteným sakom tvoria energický letný základ, pripravený na doplnenie o modely s havajským ibištekom alebo nepravidelné vzory z dúhového úpletu, ako aj o originálna potlač vyplývajúca z experimentov s fotografiami kvetov a invertnými farbami v programovej grafike. A tu prichádza asymetria plná volánov, strihov a geometrických riešení, napríklad pri výstrihoch.

Hoci ide o letnú kolekciu, je ideálna na nosenie v niekoľkých vrstvách. Kvetinový priliehavý overal vyzerá perfektne samostatne, ale aj v kombinácii s voľnou košeľou, pričom dáva priestor na rôzne stylingové experimenty. Rovnako aj šaty s V výstrihom, ktoré sa nosia cez fialovú blúzku s volánikmi alebo krátky oranžový top s dlhou sukňou, doplnený ružovým sakom. Výrazné farby sa dopĺňajú, ladia s trendom dopamínového obliekania a dizajnové podobnosti spájajú kolekciu, ktorá bude dokonalá v práci aj na dovolenku. Všetko závisí od kontextu a interpretácie. Môže byť elegantná a môže byť aj ležérna.

Oplatí sa venovať pozornosť detailom: retiazkové ozdoby v štýle 90. rokov, ozdobné pierka, vrkoče ako pri kabelkách, bižutéria prekvapivých tvarov či dokonca spôsob zaväzovania remienkov najmä na chrbte – napríklad na tyrkysových úzkych šatách.

Kolekciu sprevádza fotenie dvojice Frankiewicz & Różniata a jej tvárou je poľská modelka Małgosia Bela. V surových, skalnatých prímorských krajinách a štylizáciách Eweliny Gralak sa tieto odevy stávajú ešte výraznejšími, prekvapujúcimi a plnými elegantnej, nekompromisnej ženskosti.

Kolekcia je dostupná v predajniach a online na www.reserved.com.