Bývanie Móda ženy

Keď sa móda prelína s doplnkami pre domov

Spolupráca dvoch poľských značiek Reserved a Zakłady Ceramiczne “BOLESŁAWIEC” Sp. z o.o. dnes uzrie svetlo sveta! Spoločne pripravovaná kolekcia zahŕňa keramický tovar, výber bytových doplnkov a odevov inšpirovaných klasickým bolesławieckým dizajnom. Všetky vzory boli navrhnuté alebo reinterpretované tak, aby zdobili projekty, ktoré sa opierajú o tradíciu a súčasne zodpovedajú moderným módnym požiadavkám.

Zámerom značky Reserved bolo zachovať charakteristickú bolesławieckú estetiku a ponúknuť ju v sviežej podobe, ktorá by uspokojila nielen milovníkov poľskej keramiky, ale aj módnych nadšencov. Proces navrhovania začal výučbou výroby keramiky: od analýzy katalógu vzorov, cez následné fázy na výrobnej linke, až po precíznu, ručnú aplikáciu vzorov s použitím špeciálnych pečiatok a farieb a malých štetcov pre drobné detaily.

Keramická kolekcia obsahuje desať modelov: veľký a malý tanier, misky, hrnček, šálky, tanier a hrniec s pokrievkou. Forma predmetov je v súlade so vzorom Bolesławiec, avšak grafické úpravy sú úplne nové. Kľúčovým pre celý súbor bolo atypické riešenie, čo sa týka bolesławieckých výrobkov, teda rôzne kompozície motívov v rámci jednej dekorácie. V klasickej verzii má malý a veľký tanier rovnaký vzor. Kolekcia ZC „BOLESŁAWIEC“ x Reserved Home ukazuje väčšiu slobodu. Sada zostáva konzistentná, no ponúka milé prekvapenie pre fanúšikov značky. Domáca kolekcia obsahuje aj obliečky na vankúše s tromi rôznymi vzormi, ktoré odkazujú na vlajkové lode značky, a žakárovú deku, ktorú možno použiť aj ako prikrývku alebo doplnok na piknik. Všetky návrhy boli vyrobené v Poľsku.

Niektoré z predmetov prêt-à-porter boli navrhnuté pre ženy a dievčatá. Dámska kolekcia obsahuje dvadsaťjeden modelov: šaty, sukne, blúzky, nohavice a dve hodvábne šatky vyrobené v Milanówku. Pre dievčatá si dizajnéri z Reserved pripravili dvoje šiat a letný komplet so šortkami. Oblečenie je ležérne a je navrhnuté tak, aby sa jednotlivé kúsky rôzne kombinovali a vytvárali jednotné súpravy. Dominujú tu farby charakteristické pre bolesławieckú keramiku, ako sýta kobaltová, modrá a sivobiela. Klasické a známe bolesławiecké námety využili dizajnéri pri tvorbe nových grafických kompozícií, napr. ozdobné trojfarebné fialky, taniere v dvoch veľkostiach a osviežená verzia farebných kvetov s lastovičkami. Nechýba ani najobľúbenejší motív „pávieho oka“, aj v háčkovanej verzii alebo interpretovaný ako bodky v žakáre. Ozdoby sú bohaté v podobe volánov a ramienok. Dôležitú úlohu zohrávajú grafické motívy spolu s rôznorodými textúrami, akými sú napríklad pokrčené látky a háčkované vrkočové vzory.

Strih šiat odkazuje na najnovšie trendy; modely zahŕňajú krátke topy, šaty odstrihnuté v páse, úpletové nohavice so širokými nohavicami, súpravy vyzerajúce ako pyžamo a košele a blúzky s ozdobnými goliermi. Stretávajú sa tu dva rôzne vzory (napr. dlhé šaty s tanierovým vzorom s ramienkami s pávími očkami a pyžamový set s kontrastnými manžetami), pričom milovníci tlmenejšieho štýlu nájdu jednofarebné návrhy v odtieňoch bielej, modrej a nasýtený kobalt. Tieto predmety moderným spôsobom pripomínajú poľskú tradíciu, odkazujú na súčasnú módu a dajú sa pohodlne nosiť, preto príjemná voľnosť tvarov, vzdušné materiály, pružný pás či viazané či odopínateľné traky v podobe stužiek.

Oblečenie a doplnky budú dostupné v kamenných predajniach a online, keramika a domáce potreby výhradne online.