Móda muži Móda ženy

Denim je klasika

Nevyhnutná súčasť každého šatníka, prispôsobuje sa nášmu štýlu ako chameleón a definitívne rieši každú dilemu oblečenia. Džínsovina nikdy nevyjde z módy. Prezrite si najnovšie vydanie kolekcie Reserved Denim, ktoré zachytil poľský fotograf – Bart Pogoda.

Reserved Denim obsahuje šesť rôznych strihov pre ženy a až sedem pre mužov. V dámskej kolekcii nechýbajú klasické modely, ako napríklad univerzálne rovné džínsy s rovnými nohami, ležérne boyfriendy alebo mom džínsy s vysokým pásom a zúženou nohavicou. K dispozícii je tiež balónový strih, voľnejší v bokoch a užší v spodnej časti, ako aj dve možnosti slim džínsov s  vysokým a stredne vysokým pásom, skinny džínsy s vysokým pásom a nízkym pásom. Pánskej kolekcii dominuje voľná silueta: pohodlná, s rovným strihom a špeciálne tkanou strečovou látkou; uvoľnená – mimoriadne široká; mierne zúžená alebo priliehavejšia a mrkvový štýl inšpirovaný 80. rokmi s mierne skrátenou, zúženou nohavicou. Absolútnym kráľom pohodlia je určite strih jogger, teda voľné rifle s pružným pásom a charakteristickým rebrovaním v oblasti členku. Pre fanúšikov klasických štýlov sú strihy ako: regular – najobľúbenejšie, s klasickým pásom a rovnými nohami; slim – úzke, s užšími nohami a rovnako ako v dámskej kolekcii skinny – obtiahnuté džínsy.

Novú kolekciu Reserved Denim vyfotografoval Bart Pogoda. Džínsovina bola zachytená v dynamických analógových rámoch, pričom prirodzené slnečné svetlo zvýrazňovalo paletu džínsovej modrej a rôznych stupňov vyprania. Okrem odtieňov modrej a námorníckej farby sú v dámskej kolekcii tóny lila, bielej a čiernej, v pánskej béžovej, šedej, olivovej a červeno-oranžovej. Široký výber nohavíc sprevádzajú trucker bundy a voľné košele. Dámska kolekcia tiež obsahuje šaty (košeľové šaty a vydriečené minišaty s nazberanými rukávmi a hrubými okrajmi), sukne: mini a klasické midi ceruzkové sukne s gombíkami alebo vysokými rozparkami na prednom diely, krátke topy s nazberanými rukávmi a ramienkami, braletky v denimovej verzii, motorkárska bunda s diagonálnym prešívaním a stále módne bermudské nohavice.

Reserved Denim obsahuje aj detskú kolekciu. Dominujú tu voľnejšie, pohodlné strihy, ktoré zapadnú do aktívneho životného štýlu najmladšej partie. Džínsové súpravy vo vypranej modrej, čiernej a šedej farbe, cargo nohavice s bočnými vreckami alebo očarujúce montérky umožňujú slobodu aj pri vyjadrovaní samého seba. Dôležitú úlohu zohrávajú detaily: kontrastné alebo viacnásobné prešívanie, ošúchané a roztrhané modely, mramorované textúry.Oblečenie pre chlapcov a dievčatá je praktické, s množstvom vreciek a ich ďalšou výhodou je veľké pohodlie.

Kolekcia bola navrhnutá v súlade s predpokladmi #EcoAware a bola väčšinou vytvorená z organickej bavlny s certifikátmi GOTS alebo OCS. Organická bavlna má oveľa menší dopad na životné prostredie ako konvenčná bavlna.Pestuje sa spôsobom, ktorý pomáha zachovávať úrodnosť pôdy a chrániť biodiverzitu. Nepoužívajú sa žiadne geneticky modifikované semená a plodina sa zberá podľa jej prirodzeného cyklu bez stimulácie rastu alebo umelého urýchľovania.

Značka nielenže trvá na použití ekologickejších materiálov vo svojich kolekciách, ale tiež sa zaviazala, že do roku 2023 bude sto percent tovární, kde šije svoje džínsy, zahrnuté v programe Eco Aware Production. Budú to iba tie továrne, ktoré zaviedli kvalitatívne a ekologické štandardy na zníženie spotreby vody a energie v procese spracovania textílií a výroby džínsov.

Denim kolekcia je dostupná v obchodoch a online na https://www.reserved.com/sk/sk/