Móda ženy

Maja Weyhe pre Reserved: populárna it-girl v novej kolekcii značky 

Štýlová bez ohľadu na okolnosti. Nebojí sa experimentovať s módou, ale oceňuje aj jednoduché, nie príliš komplikované formy. Práve na takúto ženu mysleli dizajnéri Reserved pri tvorbe najnovšej kolekcie značky. Do tejto atmosféry dokonale zapadla hlavná aktérka fotografií propagujúcich novinky Reserved – Maja Weyhe (@majawyh), jedna z najobľúbenejších it-girls v módnom priemysle.

Maja sa v móde pohybuje už dlho. Už od čias, keď stylingovou inšpiráciou boli skôr blogy ako Instagram. Práve tam zverejnila svoje štylizácie formou selfie. Stala sa pravidelnou návštevníčkou najvýznamnejších fashion weekov a protagonistkou článkov popredných módnych titulov, rozvinula svoju charakteristickú estetiku, ktorá je kombináciou nonšalancie a vysokej úrovne. Keď sme sa jej opýtali, čo pre ňu štýl znamená, priznala sa, že je výsledkom všetkého, čo nás a náš každodenný život ovplyvňuje. Týmto sa prihovára takmer 400 000 ľuďom, pretože toľko followerov Maja doteraz nazbierala na svojom Instagramovom profile, ktorý je pre ňu platformou na zdieľanie výsledkov svojej práce dizajnérky, fotografky a modelky.

Pre Reserved predstavuje kolekciu, ktorá je jemným úvodom do novej sezóny. „Toto je kolekcia pre ženu, ktorá si rada užíva každý deň a má radosť z obliekania pre seba,“ povedala Maja. Hoci sa narodila v Nemecku, kde denne trávi veľa času, nakrúcanie vzniklo v jej milovanom a často navštevovanom Taliansku, konkrétne vo Florencii. Hlavné mesto Toskánska, ktoré sa najviac spája s architektonickou kolískou renesancie, sa na Majiných fotografiách javí ako neprehliadnuteľné mesto kontrastov.

Novinkám Reserved dominuje bohatosť rôznych textúr a strihov, čo sa dokonale odráža na fotografiách s Majou. Mat je tu v kontraste s leskom a vypasované strihy s oversize. Zámerom bolo aj skombinovanie hrubších látok s krátkymi formami ako v prípade minisukne z bouclé látky s objemnou bomberou z lesklej štruktúrovanej látky alebo cargo nohavice v kombinácii s pleteným svetrom. Kolekcii dominujú monochromatické kúsky založené na tlmenej farebnej palete, balansujúce medzi lomenou bielou a tmavomodrou. Pozornosť nepochybne upútajú strieborné trblietky, jeden z najsilnejších pretrvávajúcich trendov, ktorý je pre zvýšenie elektrizujúceho efektu obohatený o zvieracie embosovanie viditeľné na sukni z PU látky a niekoľkých ďalších odevoch a doplnkoch. Aj tu, podobne ako pri oblečení, bolo cieľom vytvoriť doplnky, ktoré by sa hodili na denný aj večerný styling. Preto dominuje strieborný efekt nad zlatým, aby sa zdôraznila menej poslušná, hoci nemenej očarujúca forma.

Kolekcia je teraz dostupná v kamenných predajniach, online a v aplikácii Reserved.