Móda ženy

Módna ikona Alexa Chung a Marks & Spencer oznámili spoluprácu

Archive by Alexa spája módnu ikonu britského štýlu Alexu Chung a dlhoročnú ikonu britskej high street – Marks & Spencer.

Vznikla tak unikátna spolupráca. Pátralo sa v rozsiahlom archíve Marks & Spencer, ktorý je v britskom Leedse, využil sa cit pre módu krásnej Alexy Chung a spolu s dizajnérmi Marks & Spencer sa vydali na cestu znovuobjavenia.

ALEXA PORTRAIT-scr

Tento projekt je prvým z série “M&S &”. Je to séria unikátnych, exkluzívnych kolekcií, ktoré vznikajú v spolupráci s najlepšími návrhármi, značkami a módnymi ikonami.

Dámska kolekcia, ktorá obsahuje 31 kúskov, bola starostlivo vyberaná a zložená dokopy Alexou a dizajnérmi Marks & Spencer. Archívne modely tak pod vplyvom jej jedinečného štýlu opäť ožívajú v modernej podobe, ktorá zodpovedá roku 2016. Kolekcia je krásnym spojením tradície, moderného spracovania a aktuálnej palety farieb. Kampaň vznikala za kreatívneho dozoru Alexy Chung a bude spustená v mesiaci apríl.

AC ARCHIVE (19)-scr

ALEXA CHUNG:

„Pre Marks & Spencer som vždy mala slabosť. Som nesmierne nadšená, že som súčasťou tohto špeciálneho a jedinečného projektu. Pozrieť sa späť do histórie britskej módy, ktorej je Marks & Spencer neoddeliteľnou súčasťou, bol veľmi silný zážitok.“

Kolekciu, ktorá obsahuje 31 kúskov, bude od apríla možné kúpiť vo vybraných predajniach.

AC ARCHIVE (3)-scr

Archív Marks & Spencer sídli na Leedskej univerzite vo Veľkej Británii a je jednou z najrozsiahlejších historických zbierok v krajine. Mapuje cestu značky Marks & Spencer počas viac ako 130 rokov, a to od chudobných trhovísk až po dnešnú podobu medzinárodného reťazca.