Móda ženy

Výnimočnosť a história vtesnaná do jesennej limitovanej kolekcie

Renesancia a barok vtkané do očarujúcej jednoduchosti krajiny. Elegantná výzdoba palácov, umelecké diela a textil kombinovaný s kúzlom kamenných, ospalých miest. Vitajte v Toskánsku. Tvorcovia najnovšej edície Re.Design nás vedú na cestu niekoľkými storočiami kultúry a umenia tejto časti Talianska.

V pozadí fotiek Barteka Wieczorka je taliansky každodenný život. Jednoduché potešenia: káva, večerná prechádzka alebo návšteva kina, pridajte k tomu radosť, farbu a dochuťte si život rovnako, ako to robia Taliani.

Najnovšia kolekcia Reserved, ktorú predstavila supermodelka Lili Sumner, známa svojou spoluprácou so Saint Laurent, Kenzo alebo Celine, je založená na melanchólii a túžbe po dávnych časoch a dolce vita – slávne talianske užívanie si života. Dizajnéri zachytili žiaru starej buržoázie – zložité výtvory z obdobia, vintage drahokamy, dlho skryté poklady uložené v podkroví. Preto sa vyznačuje bohatými ozdobami dlhých a lesklých šiat. Ďalšími významnými motívmi najnovšej Re.Design kolekcie sú nadýchané rukávy košieľ, svetrov alebo šiat, ozdobné detaily okolo krku a doplnky v retro štýle. Dominujú voľné strihy, ktoré kombinujú kontrastné látky, ako je ľahký satén alebo hodváb s ťažším žakárom a vlnou, a výrazná paleta inšpirovaná Caravaggiovými dielami založenými na rubínovej, zlatej, smaragdovej a čiernej farbe.

Romantickú a poetickú časť kolekcie však tvorcovia umiestnili vedľa moderných módnych vibrácií –  kabát vyrobený z látky imitujúcej vnútornú vrstvu ovčej kože a dlhej nepravej kožušiny, sú reakciou dizajnérov na trend bez kožušín a rešpektovanie práv zvierat.

Pánska verzia Re.Design bola vytvorená pre súčasných cestovateľov. Bez ohľadu na to, či skúmajú metropoly alebo z nich utekajú do divokej, surovej prírody, sú pripravení na nové skúsenosti ako dobyvatelia. Spoločenskí a otvorení ľuďom, ale občas hľadajúci samotu. 

To, čo upúta pozornosť, sú univerzálne riešenia inšpirované vonkajším prostredím a pocit športového oblečenia. V tejto funkčnej kolekcii, ktorá stojí pred Kalibom Besherom, ktorého tvár je známa z móla Calvin Klein alebo Givenchy, nájdete tiež odkazy na klasické umenie.

Re.design kolekcia bude dostupná pre Slovenskú republiku len online na  www.reserved.com