Móda ženy

Talianske módne dobrodružstvo

Prázdniny sa blížia a teraz ich máme v Reserved. Nová kapsulová kolekcia Limoni Dolci je ako cesta na Sicíliu zaliatu jasnými lúčmi slnka. Kolekcia spája najnovšie trendy a dovolenkovú atmosféru, buduje imidž ženy, ktorá si vedome vyberá prvky oblečenia a zároveň si užíva veľa zábavy/relaxu.

Citróny sa stali východiskom pre vytváranie originálnych potlačí v niekoľkých verziách. Prvým je ovocný vzor na bielom podklade, vo väčšej a menšej mierke. Druhá – kombinácia ovocia s modrými motívmi je charakteristická pre taliansku keramiku. Tretia je variáciou na sicílsku mozaiku. Všetky tri sú v sýtych, letných farbách, od šťavnatej žltej cez intenzívnu kobaltovú až po „zeleninovú“ zelenú.

Predpokladom kolekcie bolo upustiť od hladkých povrchov v prospech vzorov a zaujímavých štruktúr látok – či už žakárových alebo rebrových úpletov alebo háčkovaných väzieb, aj háčkovaných ručne. Nechýbajú ozdoby v podobe volánov, záhybov či lemoviek. Pletený komplet šortiek je zakončený úzkym volánom v zelenej farbe a ružový overal so žltou čipkou odkazuje na sicílske tradície. Dôležitú úlohu tu zohrávajú šnúrky, ktoré zvýraznia pás, stiahnu dekolt či regulujú dĺžku naberaného topu. Majú praktickú aj dekoratívnu funkciu v súlade s najnovšími trendmi.

Pre dovolenku sú typické aj proporcie strihov: topy bývajú o niečo kratšie ako zvyčajne, šaty zvýraznia pás a odhalia viac. Jednotlivé modely sú určené na nosenie samostatne alebo vo vrstvách; nájdeme tu množstvo súprav, napríklad z bavlnenej košele a šortiek so vzormi keramiky alebo citrónov. Na chladnejšie večery – prešívaná bunda doplnená dlhými nohavicami. Na pláž – háčkované šaty uviazané okolo krku alebo minišaty s volánkom, z froté materiálu v citrónovom odtieni. Súčasťou kolekcie sú aj vzorované plavky s vysokými otvormi na bokoch a okrúhlym výstrihom, háčkovaný živôtik a dve vzorované šatky, ideálne k talianskemu outfitu. Limoni Dolci dotvára žltý klobúk a slnečné okuliare v dvoch farbách, ružovej a modrej, ktorých rámy sú vyrobené z recyklovaného polykarbonátu.

Sonie Szóstak fotila imidžové fotografie v uvoľnenej dovolenkovej nálade, plnej teplých farieb, v slnkom zaliatej sicílskej scenérii. O styling sa postarala Karla Gruszecka a modelkou bola Ben Massarenti.

Kolekcia obsahuje modely #EcoAware vyrobené z ekologickejších certifikovaných materiálov. Medzi ne patrí organická bavlna, Lenzing™ EcoVeroTM viskóza a recyklovaný polyester a polyamid. Doplnkami kolekcie sú tiež #EcoAware – vzorované šatky a slnečné okuliare vyrobené z recyklovaných materiálov.

Kolekcia Limoni Dolci je dostupná od 12. apríla 2022 len online na www.reserved.com/sk/sk/