Móda ženy

Stella Jean a jej geniálna kolekcia pre Desigual

Desigual predstavuje v sezóne jar/leto 22 kapsulovú kolekciu, ktorú navrhla Stella Jean. Je inšpirovaná africkými koreňmi jej haitskej matky.

V rukách Stelly sa tradícia dekonštruuje, grafika je viac abstrahovaná, tvary sa stávajú ešte organickejšími. Kolekcia obsahuje 25 kúskov a nájdete v nej aj modely, ktoré sú vyznaním lásky k Rímu – mestu, kde Stella aktuálne žije a pracuje. V neposlednom rade  kolekcia prináša i sako a sukňu, ktorých potlače evokujú estetiku kávových vriec.

O Stelle Jean

Stella Jean je jednou z najzaujímavejších súčasných talianskych dizajnérok. Vyrastala v Ríme. Má haitské korene z matkinej strany. Jej kariéra bola raketová. Za posledných 10 rokov prešla od víťazstva v súťaži Vogue Italia’s Who’s On Next k účasti na milánskom týždni módy ako chránenkyňa Giorgia Armaniho a navrhovaniu pre Louboutina. Jean chápe svoje výtvory ako reproduktor na rozprávanie príbehov, ktoré by inak nedokázali upútať pozornosť verejnosti, príbehy o multikulturalizme, etických procesoch, identite a podobne. Jej prejav rezonoval v OSN a Európskom parlamente a jej návrhy sú obľúbené u Beyoncé, Rihanny a Zendaye.