Móda deti Móda muži Móda ženy

Reserved Vianoce 2022: Vianoce v troch verziách

Vianočné kolekcie Reserved boli navrhnuté s myšlienkou na celý rad sviatočných aktivít. Od príležitostí, ktoré si vyžadujú formálnejší outfit, cez teplé outdoorové návrhy, až po pohodlné oblečenie ideálne na relax a voľný čas strávený s rodinou doma. Vianoce sú viacgeneračným sviatkom, preto kolekcia obsahuje oblečenie pre každého, bez ohľadu na vek.

Tohtoročná sviatočná kolekcia evokuje atmosféru poľských vianočných tradícií. Najsilnejšia inšpirácia pochádzajúca z poľských vianočných gulí: ich dekorácií, tvarov a farieb. Kapsulová kolekcia Christmas Mood obsahuje dekoratívne materiály, bohaté textúry, ako je trojrozmerný žakár, jemný zamat alebo taft, a pútavé detaily, ako aplikácie z korálikov a kryštálov, tematické rastlinné výšivky, záhyby alebo vrkoče. Sekcia pre ženy obsahuje niekoľko šiat, dlhších a kratších, s dlhými rukávmi alebo odhaľujúce ramená, vynikajúce na nosenie vo vrstvách, napríklad cez blúzku s naberanými rukávmi. Nechýbajú ani žakárové súpravy, klasický kostým, sukňa v tvare gule, sveter s nášivkami, nariasené košele, ale aj množstvo sviatočných doplnkov, ako sú goliere, čelenky alebo topy zo sieťoviny. Všetko je v typických vianočných farbách sýtej červenej, fľaškovozelenej, čiernej, bielej s prídavkom zlata, striebra a perál.

Pánska časť kolekcie je v podobnej škále farieb, no červenú nahradila tmavšia, noblesná bordová. K outfitom patrí kockovaný zamatový oblek, košele, žakárové svetre s tematikou imela alebo predĺžených hviezd, charakteristických pre vianočné ozdoby, ale aj sveter s vrkočovým vzorom z 80% vlny. Dominujú tu aj rozmanité textúry: zamatový džersej, kvetovaný žakár, intarzia či decentná kvetinová výšivka, napríklad na okraji goliera bielej košele.

Detská časť kolekcie zahŕňa biele košele s okrúhlym golierom pre dievčatá a rôzne sukne či nohavice tvoriace komplet, zamatové šaty s ozdobným prešívaním v páse alebo očarujúce balerínky s remienkom a stuhou. Chlapci môžu v kolekcii nájsť miniverziu pánskeho kockovaného obleku: namiesto saka si môžu obliecť oveľa pohodlnejšiu vestu, najmä na štedrovečernú večeru alebo pri rozbaľovaní darčekov.

Okrem oblečenia sa budú predávať aj vianočné ozdoby, ktoré boli špeciálne navrhnuté a vyrobené v Poľsku.

Frostyland, kapsulová kolekcia bola vytvorená pre tých, ktorí sa nevedia dočkať lyžovania alebo aspoň dlhých zimných prechádzok, zasneženej krajiny zázrakov alebo vianočného jarmoku. Severský štýl plný zimných motívov na svetroch sa tu spája s eleganciou v ľahkej ležérnej verzii. Dámska časť obsahuje prešívané bundy s kapucňami, kabáty s umelým rúnom a ozdobné šaty s ramienkami alebo s dlhými rukávmi, flitrové a zavinovacie šaty alebo šaty s volánmi spolu s výberom jemného, vzorovaného alebo štruktúrovaného úpletu. Kolekciu dopĺňajú doplnky v mrazivých pastelových farbách ako malá, okrúhla taška, kukla, čiapka s odtieňom z umelej kožušiny, palčiaky a veľký výber obuvi: od čižiem nad kolená, cez topánky na platforme, až po klasické snehové čižmy.

V návrhoch pre mužov nechýbajú ani takzvané „škaredé svetre“, teda sezónne svetre s bláznivými motívmi. Namiesto typických vianočných motívov tu však nájdeme lyžiarsku a snowboardovú tematiku: športovú siluetu snowbordistu či zasnežené štíty hôr. Dopĺňajú ich pohodlné cargo nohavice, džínsy alebo džersejové overaly, ale aj obyčajné svetre a tričká. Vrchný odev pozostáva z prešívanej bundy a dvojfarebnej páperovej bundy. Doplnky zvýrazňujú severskú estetiku kolekcie, kombinujú čierno-biele a tmavomodré motívy na čiapkach s brmbolcami a šatkami. Nájdeme tu aj prešívanú kapucňu, žakárový šál s motívom hôr, členkové čižmy a topánky na platforme, jednofarebné či nórske vzorované ponožky. Farebnosť stavia na béžovú, čiernu a bielu s výrazným kobaltovo modrým akcentom.

Detská časť outdoorovej kapsulovej kolekcie kombinuje dovolenkové a lyžiarske motívy: žakárové krajinky na svetroch, vrcholky hôr na flíse, vianočné stromčeky alebo snehové vločky a veľmi veľké tartanové vzory. Paleta farieb pre chlapcov je primárne námornícka modrá, čierna, biela a modrá a pre dievčatá sivobiela, sladká ružová a tmavozelená. Detské doplnky, ako sú prešívané alebo pletené čiapky, komínové šály, rukavice a zateplené čižmy, musia zaručiť pohodlie pri rodinných prechádzkach alebo hrách v snehu.

Tretia sviatočná kapsulová kolekcia Team Santa je venovaná pohodovej, ležérnej časti Vianoc, keď elegancia ustupuje pohodliu, pričom sa stále chceme cítiť výnimočne. Spoločné sledovanie filmov s rodinou, hranie spoločenských hier alebo jednoduchý vianočný relax sa dá robiť v pohodlných pletených súpravách v typických vianočných farbách a vzoroch. Tu sú návrhy pre mamu, otca, babku, dedka a deti takmer totožné: červeno-zeleno-biele, kárované, zimné vzory sobov, vianočných stromčekov, perníkov,  či s motívmi Santa Square či Christmas Vibe. Produkty môžu byť aj skvelým darčekom pre dospelých a deti. Ide o flanelové pyžamá, mäkké papučky, sady tematických ponožiek, čiapok, gumičiek do vlasov, šálov a rukavíc a hračky pre deti, pokrývky hlavy (plyšové sobie rohy) či tašky na rôzne detské poklady.

Kolekcia obsahuje oblečenie nielen pre celú rodinu, ale aj pre domácich miláčikov. Tu si môžete vybrať postroje, obojky, vôdzky a remienky so škótskym károm, svetre v troch veľkostiach, ale aj tkané hračky a mäkkú tašku na prenášanie malých domácich miláčikov.

Kolekcie Reserved ChristmasMood, Frostyland a Team Santa budú dostupné v kamenných predajniach a online od 29.11.2022.