Móda ženy

Keď je EKO v móde na prvom mieste

Nové trendy v ekologickom prevedení? Je to možné! RESERVED predstavuje premiérovú líniu na jar-leto 2020 vyrobenú z recyklovaných a organických materiálov.

RESERVED sa neobmedzuje len na sledovanie najhorúcejších trendov z medzinárodných prehliadkových mól, ale pracuje aj na spôsoboch výroby odevov a doplnkov ekologickejším spôsobom. Dosahuje ich uplatňovaním inovatívnych technologických riešení založených okrem iného na využívaní spotrebiteľského odpadu (napríklad plastových fliaš), uzavretého výrobného cyklu, znížení spotreby vody a energie a znížení emisií skleníkových plynov. Preto najnovšia línia používa ekologickú aj recyklovanú bavlnu, ako aj recyklovaný polyester, ekologickú viskózu z eukalyptu, bukového a smrekového dreva – Lenzing ™ EcoVero ™, kožený materiál Lyocell-Tencel ™ jemný pre pokožku a Eastman Naia ™ z drevnej buničiny. – hypoalergénny a mäkký na dotyk.

Odevy sú ľahké – rovnako v tvare aj v strihu. Kolekcia Joyful #Eco Aware využíva paletu trendových zelených (mätovej a limetkovej) a purpurových odtieňov, ako aj bielu a telovú béžovú. Jednotná farebná schéma bola narušená dvomi jemnými kvetinovými potlačami na sivom pozadí a abstraktným lineárnym vzorom napodobňujúcim prírodu. Transparentný kabát, módne košeľové šaty, tričko s krátkym, ale výstižným sloganom: „I am real“, alebo bunda – klokanka a dámsky kostým sú skvelými príkladmi toho, ako môžu byť trendy ekologickejšie.

V kampani RESERVED Joyfull #Eco Aware Collection pre Jar-leto 2020 hviezdi Naomi Chin Wing. Modelka z Trinidadu a Tobago už niekoľko rokov útočí na módne prehliadky v Paríži a New Yorku a jej portfólio obsahuje fotenie pre najdôležitejšie módne časopisy. Stala sa ambasádorkou novej kolekcie vytvorenej pomocou ekologických materiálov a technológií.

Kolekcia Joyful #Eco Aware je súčasťou ECO AWARE stratégie RESERVED, ktorá podporuje trvalo udržateľný rozvoj. Prvé kroky sa už uskutočnili počas výroby línie s označením Eco Aware, ako aj počas minuloročného vydania kolekcie Premium Sustainable.

V tomto roku predstaví značka program For People For Our Planet (Pre ľudí a pre našu planétu), ktorého cieľom je vyriešiť problém ekologickej výroby energie a dobrého hospodárenia s vodou, ktorý má v nasledujúcich rokoch zabezpečiť, aby 30% tovární v južnej Ázii pracovali za nových pravidiel. O tri roky sa plán bude vzťahovať na 100% tovární na výrobu denimu a do roku 2025 bude polovica odevov s poľskou značkou vyrobená podľa pravidiel ECO AWARE. Vďaka programu For People for Our Planet zníži RESERVED svoju uhlíkovú stopu až o 15%!
Spoločnosť už nejaký čas vedie školenia pre dizajnérov v oblasti trvalo udržateľného dizajnu, zriadila CSR oddelenie (Spoločenskej zodpovednosti) a kartónové obaly, v ktorých sa dodávajú objednávky z online obchodu, sa recyklujú a môžu sa neskôr znova použiť alebo recyklovať.

Joyful #Eco Aware Kolekcia je dostupná online na: www.reserved.com