Móda ženy

Colour Treats – nová kapsulová kolekcia Reserved

Je čas na farby! Reserved uvádza na trh novú kolekciu plnú energie, optimizmu a sily. Moderná estetika sa tu stretáva s motívmi inšpirovanými remeslom. Sme si dobre vedomí toho, aké dôležité farby sú, najmä počas sivých zimných dní. V kolekcii Colour Treats pripomínajú farby vytlačené z tuby na paletu, ktorými maľujeme ten najveselší obrázok.

Východiskovým bodom pre prácu na kolekcii Colour Treats bola takzvaná medzisezónna idea, teda prechod zo zimného obdobia na jarné. Prechodné kolekcie bývali v Reserved tlmenejšie a neutrálnejšie, aby spojili dve ročné obdobia. Tentokrát sa značka zameriava na energické farby plné vitality. Po relaxačnej, pokojnej nálade je to čas na poriadnu dávku hormónov šťastia. Dopamínové oblečenie je silným trendom nadchádzajúcich mesiacoch a spočíva v kombinovaní výrazných odtieňov v prekvapivých a často kontrastných paletách. Je to odpoveď módy na pokoj, ktorý sme v poslednom čase tak zúfalo potrebovali. Odtiene fialovej sa stretávajú so sýtou ružovou, hlbokou, šťavnatou zelenou a výraznou tyrkysovou a sú popretkávaná kobaltovou a o niečo svetlejšou modrou. Nájdete tu rôzne trblietavé textúry – pletené, plisované a prešívané. Dizajny boli vytvorené spôsobom, ktorý umožňuje rôzne kombinácie prvkov. K dispozícii sú aj súpravy: úplety s nohavicami alebo sety sukní s vestami, napríklad minisukňa a vesta s vypchatými ramenami.

Vzory sú inšpirované remeslami. Ich súčasťou sú špeciálne navrhnuté žakáry s motívom, ktorý voľne napodobňuje pravidelný rytmus papierových piñatas (juhoamerické hračky plnené sladkosťami) alebo maliarske tóny fotografií západu slnka pri mori. Použité farby vytvárajú očarujúce umelecké kompozície. Veľkú úlohu tu zohrávajú rôzne pletené väzby: rozširujú a zužujú, menia smer alebo vytvárajú originálny patchwork, v ktorom je každá nášivka pletená v inej väzbe.

Nechýbajú ani džínsové prvky, no namiesto klasickej modrej vznikli v cukríkovo ružovej (minišaty), lilavej (overal) a svetlomodrej (súprava tielka plus sukňa s opaskom). Celá kolekcia je hladká, bez abrázií a farebných variácií, vyrobená z denimu, ktorý je jemnejší ako klasický denim, aby mohol byť použitý v utilitárnych a zároveň ženských strihoch.

Potenciál Colour Treats šikovne zachytávajú fotografie Doroty Szulc a Marta Styling Zaczynskej, na ktorých ho navyše umocňujú lúče zapadajúceho slnka a blízkosť k prírode. 

Kolekcia je dostupná len online od 21. januára 2022 na www.reserved.com