Móda ženy

Blanca Miró uvádza na trh kolekciu s Reserved

Blanca Miró x Reserved je unikátny projekt, ktorý bude zverejnený 28. októbra. Spoločná kolekcia je kvintesenciou jej štýlu. Je eklektická, s jasnými odkazmi na vintage estetiku, no zároveň vychádza z univerzálnej klasickej módy.

Slogan, z ktorého to všetko začalo, bol: ‚Blancin vysnený vintage šatník‘, čo znamená ideálny vintage šatník plný tých najkrajších a najvzácnejších pokladov. Tu bol vintage filtrovaný cez modernosť s ohľadom na koncept, kvalitu a funkčnosť. Kolekciu spája s minulosťou jasná, teplá paleta farieb. Všetko bolo redizajnované; je univerzálny, multifunkčný a umožňuje styling vo väčšine spôsobov, ako vytvoriť neočakávané kombinácie. Spájajú sa tu dva koncepty: ten so zmyslom pre humor a ľahkosť a ten elegantný.

– „Moja chuť na vintage sa prebudila, keď som objavila šatník mojej starej mamy a mojej mamy. Mala som vtedy šestnásť rokov. Neprešiel jediný deň bez toho, aby som si odtiaľ niečo nevzala. Na začiatku som nosila ich oblečenie, ale pamätám si deň, keď som dostala prvú výplatu. Išla som do vintage butiku a všetko som minula!“ spomína Blanca.

Kolekcia obsahuje tridsaťosem modelov outfitov a doplnkov v sýtych, energických vzoroch a farbách, originálnych strihoch a plných prekvapivých detailov. Kapsulová kolekcia tiež zobrazuje Blancinu štýlovú cestu: od detstva po dnešok. Počas stretnutí s dizajnérmi si Blanca spomenula, ako sa stala odvážnejšou pri výbere módy, aby si vypracovala štýl, ktorý inšpiruje státisíce ľudí na celom svete.

– Od prvého momentu som cítila, že ľudia z tímu Reserved naozaj milovali môj vesmír. Pocit, že spolu vychádzame, bol pre mňa veľmi dôležitý – ale potrebovala som aj slobodu pri tvorbe. Proces trval dlho, no každá jeho etapa stála za výsledný efekt. Veľa som sa naučila a som veľmi hrdá na konečný výsledok,“ hovorí Blanca.

Kapsulová kolekcia Blanca Miró x Reserved spestrí jeseň farebným vrchným oblečením, vzorovanými súpravami, ktoré potešia oko, zamatovými a menčestrovými oblekmi a výberom originálnych látok. Dopĺňa ich prešívaná tyrkysová bunda s veľkým golierom, jemne lesklá a inšpirovaná elegantnými lyžiarskymi outfitmi. Súpravy zahŕňajú okrem iného intenzívne modré oversize zamatové sako s minisukňou, trojdielny menčestrový oblek s vestou a Blancin obľúbený ružový kockovaný kostým s čiernymi zamatovými detailmi a výraznou sukňou, ktorú nazýva „sirénovou“. Úpletovými prvkami sú roláky a polo svetre, zdobené kardigány a veľké pončo – jedna z ochranných známok spolunávrhára kolekcie.

Vzory navyše zvýrazňujú eklektický charakter návrhov: patchworkový motív v rôznych veľkostiach a farebných prevedeniach, kvetinový vzor v bronzovej a modrej farbe, rôzne druhy károvaných vzorov a pruhov vo farebných, optimistických kompozíciách. Ďalej sú to geometrické nášivky a rytmický patchwork zo semišových šesťuholníkov. Priestor je aj na klasické prvky: biele a modré ihličkové prúžky a motív kosoštvorca.

Vintage oblečenie, ktoré bolo inšpiráciou pre kolekciu, často vyniká prepracovanými detailmi. Preto je kolekcia plná pútavých detailov. Napríklad ruže – majú podobu špeciálne odlievaných svetrových gombíkov, ručne modelovaných čipkovaných kvietkov okolo dekoltu čipkovaného topu, vyšívaných na kardigáne alebo v podobe smaltovanej brošne. Vonkajšie oblečenie je zdobené kontrastnými koženými panelmi alebo zamatovým lemom. Skladaná dekoratívna vložka na zadnej strane menčestrovej bundy, kožené gombíky, spony alebo manžetové gombíky upútajú pozornosť.

Doplnky dopĺňajú Blancin ideálny šatník. Patrí medzi ne hodvábna šatka vyrobená v Milanówku, zimná čiapka, pančuchy s motívom ruží, brošňa v tvare ruže, dvojfarebný jelenicový opasok, patchworková taška a dva páry kožených čižiem.

Kolekcia Blanca Miró x Reserved bude dostupná len online.