Móda ženy

Alexa Chung a M&S spolupracujú druhýkrát

Po medzinárodnom úspechu, ktorý zožala kolekcia Archive by Alexa pre Marks & Spencer, dorazia v novembri do predajní kúsky zo zimnej edície. Budeme tak svedkami unikátnej spolupráce módnej ikony britského štýlu Alexy Chung a dlhodobej ikony britskej high street – Marks & Spencer.

Zimná edícia, ktorá bude zavŕšením módnej série Archive by Alexa, je modernou interpretáciou archívnych modelov. Predstavuje spojenie bohatej histórie, tradície a moderného štýlu. Alexa a tým návrhárov Marks & Spencer sa opäť vybrali do archívu spoločnosti v britskom meste Leeds. Pokračuje sa tak v ceste objavovania, a to v duchu jasnej zimnej estetiky.

alexa-portrait-under-embargo-3

Celá dámska kolekcia sa skladá z 27 kúskov. Všetky boli starostlivo a vlastnoručne vybrané Alexou a návrhármi Marks & Spencer. Opäť sa tak zrodili v modernej podobe pre túto sezónu, a to s jasným podpisom unikátneho štýlu Alexy Chung.

Alexa Chung k tomu povedala:

“Vo svojej druhej kolekcii som sa chcela sústrediť na luxusnejšiu večernú módu, ktorá bude ženy sprevádzať celou zimnou večierkovou sezónou. Objavovať inšpiráciu v bohatom archíve Marks & Spencer bolo pre mňa opäť veľmi vzrušujúce.”

Všetky kúsky zo zimnej kolekcie sa volajú po uliciach mesta Leeds, kde značka Marks & Spencer v roku 1884 vznikla.

Kolekciu bude možné kúpiť na Slovensku v novembri 2016.

Pre viac informácií a novinky z tejto módnej spolupráce sa zákazníci môžu zaregistrovať na www.marksandspencer.com/alexachung .

 

*Archív Marks & Spencer sídli na Leedskej univerzite vo Veľkej Británii a je jednou z najrozsiahlejších historických zbierok v krajine. Mapuje cestu značky Marks & Spencer počas viac ako 130 rokov, a to od chudobných trhovísk až po dnešnú podobu medzinárodného reťazca.

Archív Marks & Spencer obsahuje cez 70 000 historických predmetov. Slúži k zhromažďovaniu a uchovávaniu materiálov, ktoré súvisia s históriou a rozvojom spoločnosti, ktoré je možné ďalej využívať.

Pestrá zbierka položiek siaha až k počiatkom spoločnosti v roku 1884 a zahŕňa písomné záznamy, firemné publikácie, fotografie a videá, oblečenie a výrobky do domácnosti, návrhárske a reklamné materiály a množstvo ďalších cenných artefaktov.