Móda muži Móda ženy

Aká bude módna jeseň?

Nadšencov minimalistického štýlu potešia návrhy značky RESERVED. Sú ideálnym základom jesenného šatníka. Čo by sa malo objaviť v každom šatníku na nadchádzajúcu sezónu? Odpoveď na túto otázku nájdete v novom lookbooku RESERVED.

Koniec leta neznamená iba návrat k povinnostiam, ale je to aj čas na zmenu nášho každodenného vzhľadu. Ľahké šaty a šortky dostanú útulné miesto niekde hlboko v šatníku a sú nahradené kabátmi a svetrami. Ak sa chcete zoznámiť s najnovšími trendmi, stojí za to listovať v premiérovom lookbooku RESERVED. Objektívfotoaparátu Mateusza Stankiewicza zachytil medzinárodné hviezdy modelingu: Giedre Dukauskaite, zbožňovaného francúzskymi módnymi domami, charizmatickú Stellu Luciu a Aliet Sarah, ktoré momentálne robia závratnú kariéru.

Minimalizmus bol už všetkým, len nie nudným – naopak, tento štýl propagovali obľúbenci sociálnych médií, Škandinávci. Pletené šaty, kombinéza a košeľa z umelej kože, monochromatické obleky, tvídový set, bunda a kabát so vzorom rybej kosti a bunda uviazaná okolo pása s výraznými náprsnými vreckami je skvelou voľbou, či už idete do práce, na univerzitu, na rande alebo sa stretnúť s priateľmi. Má to byť ležérne, ale zmyselné. Jednoduché a netradičné.

Podstatou tohto trendu je geometrický strih a textúra použitých látok, najmä ostré strihy, jednotné farby a blokovanie. Sem-tam sa objaví prekvapivý prvok, ako napríklad umelá kožušina, puff rukávy na šatách, pokrčené nohavice kombinované s ťažkými čižmami, ružový kabát alebo priehľadný top oblečený s klasickými džínsami a bielou páperovou bundou. Prípadne strieborný sveter, ktorý dokonale vynikne v kombinácii s ľahkou sukňou.

Paleta farieb v novom lookbooku RESERVED obsahuje hlavne čiernu a bielu, ale aj jemnú ružovú a sivú farbu. Tieto odtiene porušil spomínaný kultový vzor rybej kosti, pruhy a potlač inšpirovaná prasklinami na stenách. Aj keď sa zdá, že farby sú tlmené, dôležitosť spočíva v textúre materiálov – záhyboch, prešívaní a hrúbke tvídu. Ani doplnky neboli prehliadnuté. V lookbooku uvidíme must-have sezóny, a to jodhpurské čižmy s traktorovou podrážkou, ako aj členkové čižmy na tenkom podpätku, vysoké čižmy, klasické mokasíny a tenisky, ktoré budú vhodné najmä na začiatok novej sezóny. Za pozornosť stojí hobo taška s pletenou textúrou a hitom tohtoročnej jesene a zimy bude „kožená“ baretka, ktorá sa už nachádza v šatníkoch mnohých très chicfrancúzskych dám.

Modely z lookbooku RESERVED pre jeseň 2020 sú dostupné v predajniach značky a na www.reserved.com.